دوربین‌های مداربسته ای که تا کنون با آن‌ها سرکار داشتید، اکثرا بر پایه آنالوگ بوده اند. با پیشرفت تکنولوژی و نیاز به ثبت وقایع با کیفیت بالا و جزئیات دقیق‌تر، ما را با نسل جدیدی از دوربین‌های مدار بسته آشنا کرده است. این دوربین‌ها با عنوان دوربین‌ مدار بسته تحت شبکه در بازار موجود شده است.

 

دوربین مداربسته تحت شبکه IP Camera چیست؟

به طور خلاصه دوربین مدار بسته تحت شبکه‌ به صورت بی‌سیم (یا به وسیله کابل شبکه) به شبکه‌ی اینترنت متصل می‌شود و می‌توانید به وسیله‌ی آن، کنترل و نظارت بر مکان مورد نظرتان را داشته‌ باشید .این دوربین‌ها قابلیت‌های نرم افزاری بیشتری نسبت به دوربین‌های آنالوگ دارد.

برای مثال می‌توان با اتصال یک دوربین تحت شبکه به یک مودم ADSL یا LTE و… که به اینترنت متصل است؛ از هر جای جهان به دوربین متصل شد و تصویر آن دوربین را مشاهده کرد. در حالی‌که چنین قابلیتی برای دوربین‌های آنالوگ بدون دستگاه DVR، شدنی نیست.

که در این مقاله به طور کامل به عملکرد، اجزای اصلی، مزایا و معایب این نوع دوربین‌ها می‌پردازیم.

 

دوربین تحت شبکه

 

اجزای اصلی سیستم دوربین‌ مدار بسته تحت شبکه

این دستگاه وظیفه دریافت تصاویر را برعهده دارد و ورودی آن کابل شبکه می‌باشد. اجزای اصلی دوربین مدار بسته شبکه به همان روش کامپیوتر، به شبکه متصل می‌شوند. هر دوربین دارای حافظه ای است که تصاویر را از سنسورهای CMOS دریافت کرده و به سرور شبکه‌ ویدیویی منتقل می‌کند.

NVR یکی از اجزای اصلی دوربین‌های تحت شبکه

NVR یا Network Video Recorder هسته اصلی سیستم مداربسته است و پس از دریافت تصاویر، آنها را ضبط می‌کند یا نمایش می‌دهد. وظیفه این سرور انتقال سیگنال‌های دریافتی از سمت دوربین تحت شبکه از طریق کابل، برای انتشار بر روی شبکه‌ IP است. به راحتی با استفاده از مرورگرهای اینترنتی یا از طریق نرم افزار NVR می‌توان به دوربین‌های خود متصل شد.

دستگاه nvr

 

هارد دیسک

هارد دیسک در داخل دستگاه NVR نصب شده و حافظه ذخیره سازی تصاویر زا تامین می‌کند. این هارد دیسک مثل تمام هارد دیسک‌های موجود، ظرفیت‌های متغیری دارند و با هزینه بیشتر ارتقا می‌یابند.

هارد دیسک دوربین مدار بسته

آداپتور

برای استفاده از این دوربین‌ها باید از برق استفاده کرد. آداپتور مورد استفاده در این دوربین‌ها برق شهری را به برق 1.5 ولت تبدیل می‌کند. اگر دوربین‌ها از POE تغذیه کنند دیگه وابسته به برق رسانی مستقیم نخواهند بود.

آداپتور دوربین مدار بسته شبکه

سوئیچ شبکه

دوربین‌های تحت شبکه به منظور استفاده از IP، باید از سوئیچ‌ های شبکه لایه سه برای اتصالات درون شبکه استفاده شود.

سوئیچ دوربین مدار بسته شبکه

کابل شبکه

وظیفه کابل شبکه، متصل کردن ارتباطات داخلی و خارجی به یکدیگر می‌باشد.

 

 

کابل شبکه دوربین مدار بسته شبکه

اجزای اصلی دوربین های تحت شبکه

مزیت‌های استفاده از دوربین‌ مدار بسته تحت شبکه

  • آسانی در نصب: شاید فکر کنید که نصب این سیستم سخت تر از سیستم‌های آنالوگ است. این تصور کاملا اشتباه است. این دوربین‌ها به گونه ای طراحی شده اند که به آسانی نصب و مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • وجود زیر ساخت مناسب: با توجه به کاربردی بودن دوربین‌های تحت وب، بسیاری از شرکت‌های پشتیبان و تامین کننده‌های این محصول، شروع به گسترش بازار فروش آن کرده‌اند. برای افزایش سودآوری خود، به دنبال ارتقای سیستم‌ها و استفاده از دوربین‌های تحت شبکه هستند. تکنولوژی‌های جدید باعث تغییر دوربین‌های آنالوگ به تحت شبکه هستند.
  • صرفه اقتصادی: یکی دیگر از تصور‌های غلط در مورد دوربین‌های مداربسته تحت شبکه، قیمت گران آن است. هرچند هزینه دستگاه DVR کمتر از NVR است، ولی دستگاه NVR علاوه بر تصاویر دوربین مدار بسته، می‌تواند اطلاعات دیگری مثل زمان و تاریخ ثبت شده روی تصاویر رزولوشن بالا را به شما نمایش می‌دهد. در پروژه‌های بزرگ کاهش هرینه‌های کابل کشی را در بر دارد. در حالت کلی قابلیت‌های دوربین مداربسته تحت شبکه بیشتر از آنالوگ است.
  • عدم محدودیت در محل قرارگیری: این دوربین‌ها بخاطر اتصال به شبکه و کافی بودن همین اتصال برای راه اندازی آن، محدودیتی بابت محل قرارگیری ندارند.
  • منبع تغذیه انرژی: دوربین‌های مداربسته تحت شبکه این قابلیت را دارند که انرژی الکتریکی مورد نیاز خود را از طریق کابل شبکه اینترنت دریافت کنند. این قابلیت با نام Power over Ethernet یا PoE شناخته می‌شود. این ویژگی باعث سهولت نصب دوربین‌های IP می‌شود.
  • بهبود کیفیت دیجیتال تصویردوربین‌های تحت وب، چون با IP کار می‌کنند، از کیفیت بالایی برخوردار است و رزولشن آن قابل تغییر و ارتقا می‌باشد.
  • ارسال تصاویر با امنیت بالادر یک دوربین آنالوگ، سیگنال ویدئویی بدون هیچگونه رمزنگاری و امنیت روی یک رشته کابل کواکسیال منتقل می‌گردد و امکان تغییر در تصاویر موجود می‌باشد که در دوربین‌های تحت شبکه رمزگذاری می‌شود.دوربین تحت شبکه قادر به افزودن اطلاعات روی تصویر به همراه تاریخ و ساعت، محل دوربین، نام کاربری، آلارم‌ها و دیگر اطلاعات لازم برای امنیت سیستم می‌باشد.

 

معایب استفاده از دوربین‌ مدار بسته تحت شبکه

  • محدودیت پهنای باند: به دلیل تولید سیگنال دیجیتال و تصاویر با کیفیت بالا پهنای باند بیشتری نسبت به دوربین‌های آنالوگ احتیاج دارد. 

  • محدودیت طول کابل: کابل‌های Cat5 محدودیت مسافت تا 100 متر را دارند که این مشکل به مقدار زیادی با کابل‌های Cat5e قابل حل است که شامل هزینه‌های خود می‌شود.

 

دوربین‌ مدار بسته تحت شبکه

 

در این مقاله به بررسی عملکرد دوربین‌های مدار بسته تحت وب پرداختیم. با توجه به معایب و مزایا و عملکرد سیستم نظارتی دوربین مداربسته تحت IP، نسبت به مدل‌های آنالوگ اولویت دارد. امنیت، هزینه و کاربردی بودن، در انتخاب این نوع دوربین‌ها، بسیار قابل توجه است.

 اگر در رابطه با این دوربین ها نظر و یا سوالی دارید می توانید در قسمت دیدگاه همین مقاله با ما در میان بگذارید.

اگر به دنبال خرید دوربین‌ مدار بسته تحت شبکه به بهترین قیمت هستید کافیست روی لینک زیر بزنید تا به صفحه محصولات هدایت شوید.

منبع : نت ران

 


نت ران شبکه ,تحت ,دوربین‌های ,دوربین ,مدار ,استفاده ,تحت شبکه ,مدار بسته ,بسته تحت ,این دوربین‌ها ,دوربین‌ مدارمنبع

ریکاوری پسورد سوییچ یا روتر سیسکو – آموزش سیسکو

بررسی سوئیچ شبکه دی لینک DGS-۱۰۱۶D

مقدمه ای بر تاریخچه رمزنگاری

کابل FTP بهتر است یا SFTP ؟

کیستون چیست ؟

راهنمای کامل نصب دوربین مدار بسته و تنظیم آن در دو قدم

دوربین‌ مدار بسته تحت شبکه چیست و چگونه کار می‌کند؟

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

آشپزی بیگ گو فروشگاه ماشین آلات ساختمانی، راهسازی، صنعتی و کشاورزی هرچی بخوای تعمیرات تخصصی انواع ویپ با ضمانت تعمیر ویپ اشپزی طراحی سایت و سئو معرفی کالا فروشگاهی مبل و دکوراسیون برتر بازرگانی سکوتی